Főoldal » Receptek » Vegetáriánus ételek receptjei » Fűszeres krumpligombóc recept

Fűszeres krumpligombóc recept

A Fűszeres krumpligombóc hozzávalói:
50 dkg sós vízben főtt burgonya
2 tojás
6 evőkanál liszt
1 evőkanál ételízesítő
1 fej vöröshagyma
1-1 mokkáskanál sütőpor, törött fehérbors
fél-fél mokkáskanál szerecsendió, őrölt gyömbér
tejföl


A Fűszeres krumpligombóc elkészítési módja:
A burgonyát még forrón leszűröm, összetöröm, hozzáadom a felvert tojásokat, a lereszelt vöröshagymát. Beledolgozom a lisztet, az ételízesítőt és a fűszereket. Formázhatónak kell lennie; ha lágy, kevés liszttel sűrítem, ha kemény, a burgonya levével hígítom. A masszából nedves kézzel diónyi gombócokat formálok. Forrásban lévő vízbe teszem őket olyan tempóban, hogy a forrás ne álljon le. 15 perc múlva egyet kettévágok, s még nem főtt volna meg, még pár percig főzöm. Leszűröm, s tejföllel tálalom.

Mindenféle zöldség illik hozzá.


Kategória: Vegetáriánus ételek receptjei


A fűszeres krumpligombóc elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook