Gomba vadasan recept
A Gomba vadasan hozzávalói:60 dkg gomba
2-2 szál sárga- és fehérrépa
1 fej vöröshagyma
2 dl tejföl
1-1 evőkanál mustár, liszt, cukor, vegeta
fél citrom leve
a csapott mokkáskanál törött bors
só
olaj
A Gomba vadasan elkészítési módja:
A bombát felszeletelem, a répákat lereszelem. 2 evőkanál olajon üvegesre pirítom az apróra vágott hagymát. hozzáadom a reszelt zöldségeket, felöntöm 3 dl vízzel és 10 percig főzöm. Kissé lehűtöm, majd pépesítem. 1 evőkanál olajon karamellizálom a cukrot, ráöntöm a zöldségpépet és addig forralom, míg a cukor felolvad. Hozzáadom a mustárt, a citromlevet, a tejföllel és fél dl vízzel simára kevert lisztet, s ízlés szerint fűszerezem. Belerakom a gombát, lefedve párolom néhány percig, majd kevergetés közben jól felforralom. Zsemlegombóccal, vagy tésztával tálalom.
Kategória: Vegetáriánus ételek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2018. aug. 13. 23:06
A gomba vadasan elkészítési módja és hozzávalói.