Csülkös bableves recept
A Csülkös bableves hozzávalói:30 dkg tarkabab
egy füstölt sertéscsülök
2-2 nagyobb petrezselyemgyökér és sárgarépa
1 evőkanál olaj
1 evőkanál liszt
1 evőkanál apróra vágott vöröshagyma
1 kávéskanál pirospaprika
só, szemes bors
1 kis pohár tejföl
ecet
1 tojásból készített csipetke
A Csülkös bableves elkészítési módja:
A babot előző este beáztatom. Másnap annyi vízben amennyi ellepi, a csülökkel, a négybe vágott zöldségekkel, a borssal felteszem főni. Ha olyan puha a hús, hogy a csontról leválik, a csülköt kiveszem, kicsontozom és kockákra vágom. Az olajból a liszttel és a hagymával rántást készítek, meghintem pirospaprikával, felengedem kevés hideg vízzel, és a levesbe öntöm. Beleteszem a húst, a csipetkét és átforralom. Ha a csülöktől nem lenne elég sós, utána sózom. Kevés ecettel ízesítem, s végül belekeverem a tejfölt.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2018. aug. 20. 23:56
A csülkös bableves elkészítési módja és hozzávalói.