Paradicsommártás húsgombóccal recept
A Paradicsommártás húsgombóccal hozzávalói:50 dkg darált hús
2 gerezd fokhagyma
2 nagyobb tojás
maradék párolt rizs
só, bors, borsikafű, tárkony, kömény
1 evőkanál szárított metélőhagyma
Paradicsommártás:
1,5 dl étolaj
10 dkg liszt
fél liter paradicsompüré
2 dl víz
kis cukor
csipet só
A Paradicsommártás húsgombóccal elkészítési módja:
A húsgombóc hozzávalóit egy tálban nagyon alaposan összegyúrjuk, és vizes kézzel gombócokat formálunk belőle. Lobogó sós vízbe helyezzük, és forrástól számított 20-25 percig főzzük. Amíg a gombócok főnek, elkészítjük a paradicsommártást. Egy közepes lábasban olajat hevítünk, beleszórjuk a lisztet, a szokásos módon zsemleszínű rántást készítünk. Apránként elkezdjük hozzáadni a paradicsomlevet, cukrot és a megfelelő sűrűség eléréséig vizet. Főtt krumplival tálaljuk.
Kategória: Főzelékek receptjei
A receptet beküldte: cicaaa65, 2018. aug. 8. 08:32
A paradicsommártás húsgombóccal elkészítési módja és hozzávalói.