Kapormártás recept
A Kapormártás hozzávalói:1 nagy csokor kapor (de lehet fagyasztott esetleg szárított is)
1 dl étolaj
4-5 evőkanál liszt
2 dl főzőtejszín
1 gerezd fokhagyma
őrölt szerecsendió
só
annyi víz, amennyire híg vagy sűrű mártást szeretnénk

A Kapormártás elkészítési módja:
A kaprot apróra összevágjuk, a fokhagymát lereszeljük, vagy fokhagymanyomón áttörjük. Egy edényben az olajjal és a liszttel halvány rántást készítünk, sózzuk, hozzákeverjük a fokhagymát és az apróra vágott kaprot, őrölt szerecsendiót. Beleöntjük a tejszínt, és folyamatosan keverve, csomómentesre összefőzzük. Annyi vizet teszünk hozzá, amennyire sűrű mártást szeretnénk. Főtt krumplival és kemény tojással tálaljuk.
Kategória: Főzelékek receptjei
A receptet beküldte: cicaaa65, 2018. júl. 31. 14:37
A kapormártás elkészítési módja és hozzávalói.