Főoldal » Receptek » Főzelékek receptjei » Kapormártás recept

Kapormártás recept

A Kapormártás hozzávalói:
1 nagy csokor kapor (de lehet fagyasztott esetleg szárított is)
1 dl étolaj
4-5 evőkanál liszt
2 dl főzőtejszín
1 gerezd fokhagyma
őrölt szerecsendió

annyi víz, amennyire híg vagy sűrű mártást szeretnénk


Kapormártás

A Kapormártás elkészítési módja:
A kaprot apróra összevágjuk, a fokhagymát lereszeljük, vagy fokhagymanyomón áttörjük. Egy edényben az olajjal és a liszttel halvány rántást készítünk, sózzuk, hozzákeverjük a fokhagymát és az apróra vágott kaprot, őrölt szerecsendiót. Beleöntjük a tejszínt, és folyamatosan keverve, csomómentesre összefőzzük. Annyi vizet teszünk hozzá, amennyire sűrű mártást szeretnénk. Főtt krumplival és kemény tojással tálaljuk.


Kategória: Főzelékek receptjei


A kapormártás elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook