Fokhagymás sült csirkemáj krumplival recept
A Fokhagymás sült csirkemáj krumplival hozzávalói:60 dkg csirkemáj
1 kg krumpli
fél fej fokhagyma
majoránna
oregáno
őrölt pirospaprika
só, bors
olaj
A Fokhagymás sült csirkemáj krumplival elkészítési módja:
A krumplit meghámozzuk, szeletekre vágjuk és fűszeres vízben kicsit főzzük, majd kiszedjük a vízből és a kizsírozott vagy olajozott tepsibe terítjük. Újkrumplit csak megmosni kell. A májat megtisztítjuk, pár percig főzzük, leszűrjük és a krumplira szórjuk. A fokhagymát megtisztítjuk, lereszeljük, és fél deci étolajban elkeverjük, és a tepsiben levő krumplira és májra locsoljuk. Előmelegített sütőben megsütjük, időnkét átforgatjuk, hogy mindenhol megsüljön, és a fokhagymás olaj is mindenhol átjárja.
Uborkasalátával tálaljuk.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: cicaaa65, 2018. júl. 28. 19:07
A fokhagymás sült csirkemáj krumplival elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.