Római csirkemáj recept
A Római csirkemáj hozzávalói:15 dkg füstölt szalonna vékonyra szeletelve
1 kg közepes krumpli, megtisztítva, felkarikázva
50 dkg csirkemáj
1 ek majoránna
4 szál zöldhagyma
4 gerezd fokhagyma
10 db közepes méretű gomba
1 db zöldpaprika
2 db paradicsom
15 dkg trappista sajt
1 ek ételízesítő, őrölt bors
ízlés szerint só (vigyázat az ételízesítő és a füst. szalonna is sós!)
A Római csirkemáj elkészítési módja:
A római tálat legalább egy fél órára vízbe áztatjuk. Az alját kirakjuk a szalonnaszeletekkel, kicsit az oldalára is jusson. A krumpli felét ráosztjuk, megszórjuk ételízesítővel, borssal, pici sóval. A zöldhagymát felkarikázzuk, felét rászórjuk. 2 gerezd fokhagymát reszelünk rá. A lecsepegtetett csirkemájat összekeverjük a majorannával, a fokhagyma tetejére rendezzük. A krumpli másik felével betakarjuk. Ismét ételízesítő, bors, kevés só. A gombát nyolcadokba vágva rádobjuk. A zöldpaprikát kicsumázzuk, csíkokra szeljük, ráosztjuk. Ugyanezt tesszük a hámozott paradicsommal. Rátesszük az edény tetejét, és előmelegített sütőbe toljuk 50 percre (nem kell alá sem víz, sem zsiradék, a füst. szalonna és az újkrumpli ezt megoldja.) Levesszük a tetőt, rászórjuk a reszelt sajtot, és 10 perc alatt a tetejét pirosra sütjük
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: cicaaa65, 2012. nov. 5. 17:04
A római csirkemáj elkészítési módja és hozzávalói.