Kapros sajtos sós palacsinta recept
A Kapros sajtos sós palacsinta hozzávalói:3 dl tej
3 dl víz
15 dkg parmezán sajt
40 dkg liszt
4 tojás
1 dl étolaj
kis cukor
só ízlés szerint
fél csomag sütőpor
pár szál kapor (vagy szárított is jó)
olaj a sütéshez
tejföl, reszelt trappista sajt a tálaláshoz
A Kapros sajtos sós palacsinta elkészítési módja:
Egy tálban habverő segítségével kikeverjük a sós palacsintatésztát míg szép sima lesz. A kemény reszelt sajtot is keverjük a tésztaalapba, majd az apróra vágott kaporral és az étolajjal egészítsük ki, és még egyszer alaposan dolgozzuk össze. Olajozott palacsintasütőben a sajtos palacsinta mindkét oldalát szép pirosra sütjük.
Melegen, tejföllel, vagy reszelt sajttal megszórva tálaljuk, de üresen is nagyon finom.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: cicaaa65, 2018. júl. 22. 10:15
A kapros sajtos sós palacsinta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.