Sütőtökös-parmezános palacsinta recept
A Sütőtökös-parmezános palacsinta hozzávalói:12 dkg sült sütőtök
12 dkg natúr joghurt
2 dl tej
1 ek. frissen reszelt parmezán
1 tk. sütőpor
15 dkg liszt
só
csipetnyi őrölt fehér bors
csipetnyi őrölt szerecsendió
csipetnyi őrölt szárított fokhagyma
a sütéshez olaj
1,5 dl tejföl
5 dkg rukkola
parmezánforgács
A Sütőtökös-parmezános palacsinta elkészítési módja:
A sült tököt a joghurttal, a tejjel, a sütőporral, a liszttel, a reszelt parmezánnal és a fűszerekkel botmixer segítségével simára dolgozzuk, és 15 percig állni hagyjuk. A masszából olajjal vékonyan kikent serpenyőben kb. 10 cm átmérőjű palacsintákat sütünk. Tejföllel, rukkolalevelekkel és parmezánforgáccsal rétegezve, melegen tálaljuk
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: ronka, 2016. okt. 28. 23:58
A sütőtökös-parmezános palacsinta elkészítési módja és hozzávalói.