Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Kakashere(pulykahere) pörkölt recept

Kakashere(pulykahere) pörkölt recept

A Kakashere(pulykahere) pörkölt hozzávalói:
70 dkg kakashere
1 nagy fej vöröshagyma
5 dkg zsír
1 db zöldpaprika
1 db paradicsom
1 db hegyes erős csili paprika
2 mk.kanál őrölt pirospaprika
só ízlés szerint
1 csipet majoránna


A Kakashere(pulykahere) pörkölt elkészítési módja:
A hagymát tisztítás után kiskockára vágjuk a zöldpaprikával együtt, és a zsírban,megdinszteljük. A heréket alaposan meg mossuk s az esetleges ideg szálakat levagdossuk róla. A paradicsomot felkockázzuk apróra és ha már üveges a hagyma, rátesszük az őrölt pirospaprikát és a paradicsomot. Alaposan össze keverjük s bele tesszük a kakas heréket. Fűszerezzük sóval,borssal majorannával. Annyi vízzet öntjük rá, hogy épp ellepje. A hegyes paprikát a tetejére tesszük. Fedő alatt kislángon főzzük 20-25 percig, pótoljuk a vizet ha szükséges. Köretként tarhonyát készítünk. Idény savanyúsággal tálaljuk.


Kategória: Húsételek receptjei


A kakashere(pulykahere) pörkölt elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook