Kakashere(pulykahere) pörkölt recept
A Kakashere(pulykahere) pörkölt hozzávalói:70 dkg kakashere
1 nagy fej vöröshagyma
5 dkg zsír
1 db zöldpaprika
1 db paradicsom
1 db hegyes erős csili paprika
2 mk.kanál őrölt pirospaprika
só ízlés szerint
1 csipet majoránna
A Kakashere(pulykahere) pörkölt elkészítési módja:
A hagymát tisztítás után kiskockára vágjuk a zöldpaprikával együtt, és a zsírban,megdinszteljük. A heréket alaposan meg mossuk s az esetleges ideg szálakat levagdossuk róla. A paradicsomot felkockázzuk apróra és ha már üveges a hagyma, rátesszük az őrölt pirospaprikát és a paradicsomot. Alaposan össze keverjük s bele tesszük a kakas heréket. Fűszerezzük sóval,borssal majorannával. Annyi vízzet öntjük rá, hogy épp ellepje. A hegyes paprikát a tetejére tesszük. Fedő alatt kislángon főzzük 20-25 percig, pótoljuk a vizet ha szükséges. Köretként tarhonyát készítünk. Idény savanyúsággal tálaljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: ronka, 2016. okt. 27. 22:29
A kakashere(pulykahere) pörkölt elkészítési módja és hozzávalói.