Sonkás zellerrakottas recept
20 perc
A Sonkás zellerrakottas hozzávalói:
12 vékony szelet sovány sonka
4 szál szárzeller
6 evőkanál natúr joghurt
fokhagymával és zöldfűszerekkel ízesített sovány krémsajt
4 evőkanál frissen reszelt parmezán
újhagyma
só
bors
A Sonkás zellerrakottas elkészítési módja:
A megtisztított szárzellert 3 egyenlő darabba vágjuk. Minden szelet sonkába egy-egy zellert teszünk, feltekerjük,majd tűzálló edénybe helyezzük. A tisztított újhagymát felkarikázzuk és a sonkatekercsek tetejére szórjuk.Sóval,borssal fűszerezzük. Az ízesített krémsajtot elkeverjük a joghurttal és egyenletesen eloszlatjuk a sonkaágyon. A tetejére parmezánt szórunk. Közepes hőfokra előmelegített grillsütőben addig sütjük míg a sajt megpirul.
A recept 4 személyre szól.
Egy adag 155 KCAL
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: 07b78727ed, 2009. nov. 22. 08:34
A sonkás zellerrakottas elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.