Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Töltött káposzta szabolcsi módra recept

Töltött káposzta szabolcsi módra recept

Elkészítési idő 90 perc

A Töltött káposzta szabolcsi módra hozzávalói:
Töltelékhez:
0,5 kg darálthús(dagadó)
izlés szerint füstölthús(füst.tarja)
0,25 kg rizs
paradicsompüré ( 2 dl)
vöröshagyma
zöldpaprika
fokhagyma
bors, só
őrölt pirospaprika

töltéshez ,puhalevelű káposzta


A Töltött káposzta szabolcsi módra elkészítési módja:
A füstölthúst ,darálthúst rizset összekeverem . A zöldpaprikát(csípős)vöröshagymát ,fokhagymát apróra vágom ,hozzáadom. Izlés szerint sózom ,borsozom,színezem piros őrölt paprikával. Jól összedolgozzom,tehetünk hozzá kevés sült olajat .Félretesszük,had érlelődjenek össze az ízek. Káposztának kivágjuk a torzsát ,enyhén ecetes sós vízben megabároljuk.(kicsit főzni ,épp hogy puha legyen) Levágjuk a vastag ereket a levélről. Ketté vagy négyfelé szakítjuk attól függ,hogy mekorra káposztát töltünk. Főzőedény aljára tesszünk keves apróra vágott káposztalevelet.Erre szép sorjába rakjuk a megtöltött káposztát. Ráöntjük a paradicsompürét,megfőzzük.

Kelkáposztába is tölthetjük a tölteléket.
Készithetünk hozzá paradicsom káposztás szószt(olyan mint a főzelék cukorral ízesítve) tálaláskor ráöntjük.
Tejföllel is nagyon finom.


Kategória: Egytálételek receptjei


A töltött káposzta szabolcsi módra elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook