Savanyú káposztás bableves füstölt csülökkel recept
60 perc
A Savanyú káposztás bableves füstölt csülökkel hozzávalói:
0,5 kg bab(tarka)
1 füstölt csülök
1 kg savanyú káposzta
1 vöröshagyma
1-2 gerezd fokhagyma
só, bors
kevés liszt, zsiradék a rántáshoz
A Savanyú káposztás bableves füstölt csülökkel elkészítési módja:
Este a babot beáztatjuk. Másnap megmossuk a béáztatott babot ,feltesszük főni egy fej vöröshagymával a fokhagymával és hozzá tesszük még a füstölt csülköt is. Közben a savanyú káposztát átmossuk meleg vízzel,hogy ne legyen nagyon savanyú ,jól kinyomkodjuk és a majdnem megfőtt csülkös babhoz adjuk. Sóval, borssal ízesitjük adhatunk hozzá 1-2 babérlevelet is. Mikor minden puhára főtt ,az előre elkészített rántással összeforraljuk. (5 perc) rántás : kevés zsírradékon egy pupos kanál lisztet zsemleszinűre piritunk hozzáadunk egy kávéskanálnyi pirospaprikák vízzel felengedjük csomómentesre kavarjuk.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: 8c3ea1ebbb, 2009. nov. 12. 09:51
A savanyú káposztás bableves füstölt csülökkel elkészítési módja és hozzávalói.