Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Savanyú káposztás bableves füstölt csülökkel recept

Savanyú káposztás bableves füstölt csülökkel recept

Elkészítési idő 60 perc

A Savanyú káposztás bableves füstölt csülökkel hozzávalói:
0,5 kg bab(tarka)
1 füstölt csülök
1 kg savanyú káposzta
1 vöröshagyma
1-2 gerezd fokhagyma
só, bors
kevés liszt, zsiradék a rántáshoz


A Savanyú káposztás bableves füstölt csülökkel elkészítési módja:
Este a babot beáztatjuk. Másnap megmossuk a béáztatott babot ,feltesszük főni egy fej vöröshagymával a fokhagymával és hozzá tesszük még a füstölt csülköt is. Közben a savanyú káposztát átmossuk meleg vízzel,hogy ne legyen nagyon savanyú ,jól kinyomkodjuk és a majdnem megfőtt csülkös babhoz adjuk. Sóval, borssal ízesitjük adhatunk hozzá 1-2 babérlevelet is. Mikor minden puhára főtt ,az előre elkészített rántással összeforraljuk. (5 perc) rántás : kevés zsírradékon egy pupos kanál lisztet zsemleszinűre piritunk hozzáadunk egy kávéskanálnyi pirospaprikák vízzel felengedjük csomómentesre kavarjuk.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A savanyú káposztás bableves füstölt csülökkel elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook