Falafelgolyók recept
Szénhidrátszegény
A Falafelgolyók hozzávalói:
300 g szárított csicseriborsó
1 közepes fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 tojás
2-3 ek friss petrezselyem
chilipaprika (ízlés szerint)
1-2 tk római kömény
1-2 tk koriander
1/2 tk sütőpor
só
frissen őrölt bors
1 ek víz
olaj a sütéshez
A Falafelgolyók elkészítési módja:
A csicseriborsót beáztatjuk egy éjszakára, másnap lecsöpögtetjük, aprítógépben finomra daráljuk. Hozzáadjuk a tojást, az apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát, fűszereket, jól összekeverjük, majd 30 percig letakarva pihentetjük. Evőkanálnyi mennyiséget kis golyókká formálunk, kézzel kinyomkodjuk belőle a nedvességet, majd olajban pirosra sütjük.
Ha nem akarunk vacakolni a lé kinyomáával, akkor terítsünk egy konyharuhát egy nagyobb tésztaszűrőbe, és borítsuk bele.Majd hagyjuk kicsurogni kicsit a levét.Ne sokat, mert akkor széptesik a gombóc sütésközben.
Kategória: Reform ételek receptjei
A receptet beküldte: d0b7178f40, 2010. febr. 10. 16:13
A falafelgolyók elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.