Rántott zabpehely recept




15 dkg zabpehely (egész vagy aprószemű),
1- 1,5 dl víz,
fűszerek ízlés szerint,
1 ek. szezámmag,
zsemlemorzsa vagy zabkorpa vagy update morzsa,
1 ek. olaj.
A Rántott zabpehely elkészítési módja:
A zabpelyhet vízzel sűrűre főzzük, tetszés szerint fűszerezzük, hozzáadjuk a szezámmagot majd kiolajozott tálcára simítjuk, ha kihűlt késsel feldaraboljuk és megforgatjuk zsemlemorzsában vagy zabpehelyben. Olajjal kikent tepsiben a sütőben pirosra sütjük.
Én sót, borsot, fokhagymagranulátumot tettem bele, teljesen olyan ízű lett mint krumplis lapcsánka, csak sokkal egészségesebb.
Kategória: Reform ételek receptjei
A receptet beküldte: Bea70, 2010. febr. 7. 12:07
A rántott zabpehely elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.