Hagymás-virslis muffin U1-es recept




30 dkg zabpehelyliszt
10 dkg teljes kiőrlésű liszt
1/2 ek. szódabikrabóna
1 cs. sütőpor
1/2 liter tej (ebből lehet valamennyi joghurt is, így szaftosabb lesz a tészta!)
2 tojás
só,fokhagymakrém
fűszerek ízlés szerint (én provance-it szoktam használni, de bármilyen zöldfűszer finom)
1 cs virsli
kb. 20 dkg sajt
1 nagy póréhagyma
A Hagymás-virslis muffin U1-es elkészítési módja:
Egyszerű,mint a muffinok általában! :) A tésztát elkészítjük, összekeverjük a hozzávalókat: liszt, tej, tojás,szódabikarbóna, sütőpor, fűszerek. Jól dolgozzuk össze,csomómentes legyen! A többi hozzávalót karikákra vágjuk, és szintén bele a masszába. Közepes lángon (kb. 180 fokon) 20-25 perc alatt kész. Akkor jó,ha a teteje már megpirult! Jó étvágyat hozzá!
Akinek szilikonos formája van,az előbb vizezze be egy kicsit a formát, így nem ragad bele a muffin.
Kiváló uzsonnának, vagy akár vacsorának is!
Érdemes kipróbálni a következő szószt is hozzá: tejföl, vegeta, fokhagyma(krém). Nagyon finom hozzá!
A sajtot nem muszáj lereszelni, lehet kockákba is bele tenni,nagyon finom úgy is!
A tésztába még lehet ízlés szerint tenni olajbogyót is, és a virslit ki lehet váltani sonkával vagy más húsfélével is!
A recept két adagot jelent, két sütőformát lehet megtölteni vele!
Én szinte mindent zabpehelyisztel szoktam csinálni,mert sokkal kedvezőbb az ára,mint az update lisztnek,és nekem jobban is izlik!
Kategória: Szénhidrátcsökkentett ételek receptjei
A receptet beküldte: gezi11, 2010. febr. 17. 13:34
A hagymás-virslis muffin u1-es elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.