Sós pálcika recept

A Sós pálcika hozzávalói:
20 dkg zabpehelyliszt
18 dkg fehér tönkölyliszt
12 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
4 kk. só
1/2 csomag sütőpor
18 dkg puha vaj
300 g natúr joghurt

a tetejére:
1 db tojás
szezámmag vagy sajt vagy köménymag


A Sós pálcika elkészítési módja:
A tészta hozzávalóit egy nagy tálban összekeverjük. Gyúrjuk, dagasztjuk. Lisztezett gyúródeszkán nagyon vékonyra kinyújtjuk. (Minél vékonyabb, annál ropogósabb lesz). A tésztát felvert tojással megkenjük. A tetejére szórhatunk szezámmagot vagy sajtot,vagy köménymagot. Éles késsel vagy derelyevágóval/pizza szeletelővel vékony csíkokat vágunk a tésztából és a csíkokat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. 180 C fokon légkeveréses sütőben kb. 15 percig sütjük.


Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei


A sós pálcika elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook