Sós pálcika recept
A Sós pálcika hozzávalói:20 dkg zabpehelyliszt
18 dkg fehér tönkölyliszt
12 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
4 kk. só
1/2 csomag sütőpor
18 dkg puha vaj
300 g natúr joghurt
a tetejére:
1 db tojás
szezámmag vagy sajt vagy köménymag
A Sós pálcika elkészítési módja:
A tészta hozzávalóit egy nagy tálban összekeverjük. Gyúrjuk, dagasztjuk. Lisztezett gyúródeszkán nagyon vékonyra kinyújtjuk. (Minél vékonyabb, annál ropogósabb lesz). A tésztát felvert tojással megkenjük. A tetejére szórhatunk szezámmagot vagy sajtot,vagy köménymagot. Éles késsel vagy derelyevágóval/pizza szeletelővel vékony csíkokat vágunk a tésztából és a csíkokat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. 180 C fokon légkeveréses sütőben kb. 15 percig sütjük.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: ronka, 2017. ápr. 1. 23:53
A sós pálcika elkészítési módja és hozzávalói.