Főoldal » Receptek » Nassok, sós finomságok receptjei » Medvehagymás sajtkrémes muffin recept

Medvehagymás sajtkrémes muffin recept

A Medvehagymás sajtkrémes muffin hozzávalói:
15 dkg zabpehelyliszt
10 dkg fehér tönkölybúzaliszt
6 g sütőpor
1 tk. só
1 csipet eritrit
150 g tejföl (12%-os)
10 dkg tejszínes sajtkrém
2 db tojás
2 ek. olívaolaj
100 ml zsírszegény tej
1 csokor medvehagyma


A Medvehagymás sajtkrémes muffin elkészítési módja:
Egy tálban összekeverjük a liszteket a sütőporral és a sóval. Hozzáadjuk az erititet, a tejfölt, a sajtkrémet, a 2 egész tojást és az olajat. Alaposan átkeverjük, és a tejjel hígítjuk. A tésztának majdnem folyósnak kell lennie, ettől lesz finom omlós a muffin tészta. Úgy keverjük át az egész masszát, hogy keletkezzenek benne légbuborékok is. A medvehagyma szárát levágjuk, a leveleket megmossuk és finomra aprítjuk. Belekeverjük a masszába. Szilikon muffin formába egy púpozott evőkanálnyi masszát teszünk és előmelegített sütőben 200 C fokon, alsó és felső sütésen kb. 30 percig sütjük.


Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei


A medvehagymás sajtkrémes muffin elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook