Sonkás gombás penne recept
A Sonkás gombás penne hozzávalói:1 db vöröshagyma
5 dkg füstölt szalonna
50 dkg gomba
20 dkg sonka
1 csomag penne
1 doboz tejföl
1 tojás
20 dkg reszelt sajt
fokhagyma
só
bors
A Sonkás gombás penne elkészítési módja:
A fütölt szalonnát apró kockára vágjuk és kisütjük,majd hozzáadjuka szintén kockára vágott vöröshagymát amit üvegesre párolunk.Ezután következik a gyufaszálra vágott sonka és a szeletekre vágott gomba.Sózzuk borsozzuk,az egészet összedinszteljük. A tésztát sós vízben kifőzzük, de vigyázzunk, hogy ne legyen túl puha. Egy jénai tálban a szószt a tésztával alaposan összeforgatjuk, majd a tejfölben elkeverjük a tojást és a fokhagymapépet .Ezt is enyhén sózzuk és borsozzuk,majd ráöntjük a tésztára,A tetejét megszórjuk reszelt sajttal. Sütőben 20 percc alatt készre sütjük.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: ronka, 2017. márc. 26. 19:56
A sonkás gombás penne elkészítési módja és hozzávalói.