Zabpehely fasírt recept
40 perc
Kalóriaszegény
Zsírszegény
pici
0 v. pici
pici
A Zabpehely fasírt hozzávalói:
10 dkg zabpehely
3 dl reform ételízesítős, majorannás víz
Zöldség (bármilyen nyers, amit szeretsz...)
Vöröshagyma ízlés szerint
Fokhagyma ízlés szerint
Egyéb fűszerek ízlés szerint
1 db tojás
Zsemlemorzsa helyett bármilyen egészséges dolog, amibe beleforgatod (pl. Norbi zsemlemorzsa, lenmagliszt, teljes kiörlésű tönköly búza liszt stb.)
A Zabpehely fasírt elkészítési módja:
A zabpelyhet a fűszerezett vízben felfőzzük (de nem szétfőzzük!), majd levesszük a tűzről és hagyjuk teljesen kihűlni. Hozzáadjuk az 1 db tojást, a reszelt, vagy vágott hagymákat (vörös- és fokhagyma), egyéb, ízlés szerinti fűszereket, akár paprikát is, borsot stb. Belevágunk tetszés szerinti zöldséget, amivel ízesítjük: spenót, kelkáposzta, fejes káposzta stb. Fasírtnak formázzuk, beleforgatjuk valamibe, és átsütjük olajban.
Süthetjük tepsiben, akkor teljesen egészséges.
Hidegen is finom, ha sokat csinálunk, le tudjuk fagyasztani és bármikor elővenni.
Nagyon egészséges reggelinek, vacsorának, friss paradicsommal, uborkával, paprikával, salátával körítve.
EGÉSZSÉGEDRE! Itt tényleg elmondhatjuk...
Kategória: Reform ételek receptjei
A receptet beküldte: 584e02e271, 2008. nov. 7. 08:42
A zabpehely fasírt elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.