Főoldal » Receptek » Reform ételek receptjei » Zabpehely fasírt recept

Zabpehely fasírt recept

Elkészítési idő 40 perc
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

Kalória pici
Zsírtartalom 0 v. pici
Szénhidráttartalom pici

A Zabpehely fasírt hozzávalói:
10 dkg zabpehely
3 dl reform ételízesítős, majorannás víz
Zöldség (bármilyen nyers, amit szeretsz...)
Vöröshagyma ízlés szerint
Fokhagyma ízlés szerint
Egyéb fűszerek ízlés szerint
1 db tojás
Zsemlemorzsa helyett bármilyen egészséges dolog, amibe beleforgatod (pl. Norbi zsemlemorzsa, lenmagliszt, teljes kiörlésű tönköly búza liszt stb.)


A Zabpehely fasírt elkészítési módja:
A zabpelyhet a fűszerezett vízben felfőzzük (de nem szétfőzzük!), majd levesszük a tűzről és hagyjuk teljesen kihűlni. Hozzáadjuk az 1 db tojást, a reszelt, vagy vágott hagymákat (vörös- és fokhagyma), egyéb, ízlés szerinti fűszereket, akár paprikát is, borsot stb. Belevágunk tetszés szerinti zöldséget, amivel ízesítjük: spenót, kelkáposzta, fejes káposzta stb. Fasírtnak formázzuk, beleforgatjuk valamibe, és átsütjük olajban.

Süthetjük tepsiben, akkor teljesen egészséges.
Hidegen is finom, ha sokat csinálunk, le tudjuk fagyasztani és bármikor elővenni.

Nagyon egészséges reggelinek, vacsorának, friss paradicsommal, uborkával, paprikával, salátával körítve.

EGÉSZSÉGEDRE! Itt tényleg elmondhatjuk...


Kategória: Reform ételek receptjei


A zabpehely fasírt elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook