Sukiyaki recept
30 perc
782 kcal
60dkg marhahúsfilé
2 zellerszál
2szál újhagyma
10dkg apró sampinyon
10dkg tofu
10dkg bambuszrügy (konzerv)
1 ek olaj
8 ek sukiyaki wokszósz
A Sukiyaki elkészítési módja:
1. A marhahúst megmossuk,és vékony szeletekre vágjuk.A zöldségeket megtisztítjuk,megmossuk.A zellert 1,5cm hosszú darabokra vágjuk.Az újhagymát a zöldjével együtt egészben hagyjuk.A gomba tetejét keresztben bevágjuk.A bambuszt lrcsepegtetjük.A tofut vastagabb szeletekre vágjuk. 2. Felforrósítunk egy nagy serpenyőt,vagy ha van,wokot. Beleöntjük az olajat,körbeforgatjuk. Beletesszük a hús felét,és ráöntjük a sukiyaki wokszósz felét.Ezután a serpenyőbe tesszük a zöldségek felét,de nem keverjük össze a hússal,hanem a serpenyő egyik felében a hús legyen,a másik felében a zöldség.Óvatosan megkeverve a két részt(külön-külön) 5-6 percig pirítjuk. 3. A maradék húst és a maradék zöldséget a megfelelő részre a serpenyőbe tesszük,a zöldségekhez belerakjuk a tofut,rálocsoljuk a maradék szószt,és még 1-2 percig főzzük.Azonnal tálaljuk. Köretként üvegtésztát kínálhatunk hozzá.
A kalóritartalom 1 adagra vonatkozik.
Kategória: Reform ételek receptjei
A receptet beküldte: pocoknyuszi, 2008. okt. 11. 10:00
A sukiyaki elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.