Fokhagymás serpenyős csirkemáj recept
30 perc
A Fokhagymás serpenyős csirkemáj hozzávalói:
0,5kg csirkemáj
20dkg szeletelt gomba
15dkg füstölt kolozsvári szalonna
4 gerezd fokhagyma
só,bors,petrezselyemlevél,majoranna
körethez:1kozerv kukorica,rizs
A Fokhagymás serpenyős csirkemáj elkészítési módja:
A szalonnát felkockázom és kis zsiradékon pirosra sütöm,félreteszem egy kistányérra. A csirkemájat nagyobb darabokra vágom. A szeletelt gombát lepirítom a zsiradékban,majd hozzáteszem a csirkemájat és összesütöm,közben ráreszelem a fokhagymát,fűszerezem:só (vagy ételízesítő),bors,petrezselyemlevél,majoranna ízlés szerint.A végén hozzáöntöm a pirított szalonnát,és kész. Párolt kukoricás rizzsel ajánlom.
Én ezt nem olajjal,hanem libazsírral sütöm. Sokkal finomabb ízt ad neki!!
Jó étvágyat!
Kategória: Reform ételek receptjei
A receptet beküldte: grety.25, 2008. szept. 18. 17:25
A fokhagymás serpenyős csirkemáj elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.