Az én zabpelyhes fasírtom recept
25 perc
Kalóriaszegény
Az én zabpelyhes fasírtom hozzávalói:
2 bögre zabpehely
2 közepes répa (2 répa helyett lehet bármilyen zöldség,pl: nagyon finom az 1 répa 1 paszternák, fél zeller :)kombináció)
hagyma, foghagyma
1 tojás
fűszerek ízlés szerint
víz (ízletes erőlevessel is)
Az én zabpelyhes fasírtom elkészítési módja:
A zabpelyhet egy közepes tálba borítjuk, és felöntjük kicsit kevesebb vízzel vagy maradék levessel, mint ami pontosan ellepi. Kb. 20 percig állni hagyjuk. Ez idő alatt sajtreszelőn lereszeljük a répát (vagy a zöldségeket). Mielőtt ezt a zabpehelyhez adnánk, a zabpelyhet kavarjuk át. Tegyük hozzá a zöldségeket, a tojást és fűszerezzük meg. A hagymát, fokhagymát közvetlenül a zabpehelybe reszeljük a sajtreszelőn. Nem kell megijedni, ha egy kicsit ragacsos marad, át fog sülni :) Kanállal tegyük a serpenyőbe, kicsit lapogassuk szét. Nagyon kevés olajon, teflon edényben süssük ki. Bármilyen főzelékhez, krumplihoz tökéletes :) Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Vegetáriánus ételek receptjei
A receptet beküldte: pqueen, 2009. szept. 9. 13:04
Az én zabpelyhes fasírtom elkészítési módja és hozzávalói.