Gesztenyés tejberizs recept
60 perc
A Gesztenyés tejberizs hozzávalói:
- 150 ml magtej (rizstej)
- 40 g rizs (kis kerekszemű, „Milschreis”)
- 10 g rizs szirup / AGÁVÉ szirup / juhar szirup / stevia / méz
- 15 g gesztenyepüré (BIO)
- 5 g KAROBELA csoki / KAROBELA krém
- 1 csipet Bourbon vanillia.
A Gesztenyés tejberizs elkészítési módja:
- A rizst előző nap este, de legalább 6 órával előtte jól átmossuk és beáztatjuk. - Főzés előtt leöntjük róla a vizet és még egyszer leöblítjük. - A magtejet feltesszük a tűzre, és édesítjük, majd megfőzzük benne a rizst. - Ha a tej elfőtt, de a rizs még nem puha, kevés tejjel vagy vízzel pótolhatjuk a folyadékot. - Amikor a rizs már majdnem kész, belereszeljük a gesztenyepürét és jól elkeverjük. - A gesztenyés tejberizst végül kis tálkákba szedjük, a tetejére KAROBELA csokoládét reszelünk.
- Hidegen és melegen egyaránt fogyasztható.
- A csoki a kihűlt tejberizs tetejére is reszelhető, így nem olvad rá.
Kategória: Reform ételek receptjei
A receptet beküldte: apokrif, 2010. jan. 25. 20:47
A gesztenyés tejberizs elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.