Zabpelyhes tallér recept
30 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Zabpelyhes tallér hozzávalói:
25 dkg tehéntúró (sovány, zsírszegény)
10 dkg zabpehelyliszt
15 dkg zabpehely
3 evőkanál hidegen sajtolt napraforgóolaj
1 csapott mokkáskanál só
2 tojás
A Zabpelyhes tallér elkészítési módja:
A hozzávalókat alaposan összekeverjük, és 20 percig pihentetjük. Ezután a masszából lapos pogácsákat formálunk, és kiolajozott vagy sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. Előmelegített sütőben, 200 fokon 20 percig sütjük.
Édes változatához: a fenti hozzávalókba keverünk 5 dkg mézet vagy édesítőszert, 4-5 dkg mazsolát.(Sót ekkor nem használunk).
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: Bea70, 2008. jún. 14. 17:48
A zabpelyhes tallér elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.