Joghurtos gyümölcshab- súlykontroll recept




mirelit vagy idényben friss gyümölcs 60 g
joghurt 30 g
zselatin 0,15 g
édesítőszer
A Joghurtos gyümölcshab- súlykontroll elkészítési módja:
A zselatint kevés vízzel kikeverjük, és a joghurthoz adagoljuk az édesítőszerrel együtt. Közben a gyümölcsöt alaposan lecsepegtetjük, és ezután adjuk a joghurthoz, majd hűtőben hagyjuk össze dermedni.
A tejszínes változat annyiban tér el, hogy a joghurt 30 ml helyett 15 ml, és 15 ml cukormentes tejszínnel egészítjük ki. Gyümölcsöt és tejszínt attól függően használhatunk, hogy a súlykontroll első vagy második szakasza szerint étkezünk. Pl. a legszigorúbb szakaszban is lehet joghurtos meggyhabot, a második szakaszba pedig pl. tejszínes-joghurtos mangóhab is belefér.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Bea70, 2008. márc. 8. 14:37
A joghurtos gyümölcshab- súlykontroll elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.