Tárkonymártás recept


1 csokor tárkony
1-1.5 dl tej
víz
disznózsír (vagy étolaj)
liszt
só.
A Tárkonymártás elkészítési módja:
Elkészítésekor a felmelegített zsiradékban elkeverünk 2-3 kiskanál apróra vágott tárkonyt, és kissé átpirítjuk. Hozzáadunk két evőkanál lisztet, de arra vigyázunk, hogy ne piruljon meg. Fokozatosan hozzáadjuk a tejet, a sót és ha nagyon sűrű, vízzel pótoljuk. Állandóan kavarjuk addig, amíg el nem érjük a kívánt állagot. Kevés ecettel is savanyítható. Párolt húsokhoz, zöldségekhez kitűnő.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2018. szept. 6. 16:14
A tárkonymártás elkészítési módja és hozzávalói.