Pirított máj egyszerűen és gyorsan recept
45 perc
A Pirított máj egyszerűen és gyorsan hozzávalói:
40 dkg sertésmáj
1 nagy fej vöröshagyma
1 teáskanál pirospaprika
1-0 kiskanál majoránna
fűszerpaprika és őrölt fekete bors
4 evőkanál olaj (vagy disznózsír)
A végén: ízlés szerint só.
A Pirított máj egyszerűen és gyorsan elkészítési módja:
A májat megmossuk, letöröljük, majd hosszú, vékony csíkokra vagdaljuk. A tisztított a finomra vágott vöröshagymát a zsiradékon aranysárgára fonnyasztjuk, majd megszórjuk a pirospaprikával és rádobjuk a vagdalt májat. Fedő nélkül, gyakori kevergetés mellett 5-6 percig sütjük, közben meghintjük a majoránnával és az őrölt borssal. Sózni csak akkor szabad, ha a máj már megpirult. Puha friss parasztkenyérrel fogyasztjuk, de sós vízben főtt burgonyával és savanyúsággal is tálalhatjuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2018. szept. 4. 05:10
A pirított máj egyszerűen és gyorsan elkészítési módja és hozzávalói.