Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Pirított máj egyszerűen és gyorsan recept

Pirított máj egyszerűen és gyorsan recept

Elkészítési idő 45 perc

A Pirított máj egyszerűen és gyorsan hozzávalói:
40 dkg sertésmáj
1 nagy fej vöröshagyma
1 teáskanál pirospaprika
1-0 kiskanál majoránna
fűszerpaprika és őrölt fekete bors
4 evőkanál olaj (vagy disznózsír)
A végén: ízlés szerint só.


A Pirított máj egyszerűen és gyorsan elkészítési módja:
A májat megmossuk, letöröljük, majd hosszú, vékony csíkokra vagdaljuk. A tisztított a finomra vágott vöröshagymát a zsiradékon aranysárgára fonnyasztjuk, majd megszórjuk a pirospaprikával és rádobjuk a vagdalt májat. Fedő nélkül, gyakori kevergetés mellett 5-6 percig sütjük, közben meghintjük a majoránnával és az őrölt borssal. Sózni csak akkor szabad, ha a máj már megpirult. Puha friss parasztkenyérrel fogyasztjuk, de sós vízben főtt burgonyával és savanyúsággal is tálalhatjuk.


Kategória: Húsételek receptjei


A pirított máj egyszerűen és gyorsan elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook