Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Erdélyi hagymatokány puliszkával recept

Erdélyi hagymatokány puliszkával recept

Elkészítési idő 60 perc

Az Erdélyi hagymatokány puliszkával hozzávalói:
1 kg vöröshagyma (lehet vörös, fehér és lila hagyma vegyesen is)
1 fakanál disznózsír (vagy 2-3 evőkanál étolaj)
de lehet házi füstölt szalonna is Ízlés szerint: 1 evőkanál liszt só
őrölt fekete bors
pirospaprika
kevés tejföl
A puliszkához: kukoricadara

víz.


Az Erdélyi hagymatokány puliszkával elkészítési módja:
A kockára vágott szalonnát kiolvasztjuk, majd rászórjuk a vékony szeletekre vágott vöröshagymát. Nyáron hozzáteszünk egy kaliforniai paprikát is, amit a hagymával együtt üvegesre pirítunk, majd megszórjuk pirospaprikával, őrölt borssal és ízlés szerint sózzuk. Kevés vizet öntünk alá és készre pároljuk. Egy kevés vízzel elhabarjuk a lisztet, majd hozzáadjuk a tejfölt. A keveréket a dinsztelt hagymára öntjük és kissé összerottyantjuk. Puliszkával tálaljuk.


Kategória: Egytálételek receptjei


Az erdélyi hagymatokány puliszkával elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook