Káposztás sztrapacska egyszerűen recept
60 perc
A Káposztás sztrapacska egyszerűen hozzávalói:
2 kg édes káposzta
1,5 kg burgonya
1 db tojás
50 dkg finomliszt
1 dl napraforgó olaj
Ízlés szerint: só
őrölt fekete bors.
A Káposztás sztrapacska egyszerűen elkészítési módja:
A káposztát lereszeljük, majd olajon sóval, őrölt borssal megdinszteljük. Közben egy nagy fazékban sóval és kevés olajjal vizet forralunk. Amíg a víz felforr, addig a burgonyát nyersen lereszeljük a krumplireszelőn. Keverünk bele egy egész tojást, sót, borsot és annyi lisztet, hogy kemény masszát kapjunk. Ezt a burgonyás masszát nokedliszaggatón a forrásban lévő vízbe szaggatjuk. A nokedli kb. 7-10 perc alatt megfő, ekkor leszűrjük, és összekeverjük a dinsztelt káposztával. Tálaláskor tehetünk rá tejfölt, úgy is nagyon finom.
Ezt a burgonyás tésztafélét káposzta helyett készíthetjük pirított szalonnával és juhtúróval is.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2018. aug. 29. 04:36
A káposztás sztrapacska egyszerűen elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.