Erdélyi hagymatokány recept


1 kg vöröshagyma és lila hagyma vegyesen
2 szem paradicsom vagy 1 dl paradicsomlé
4 evőkanálnyi olaj (vagy disznózsír)
fűszerpaprika
só
őrölt bors Egyéb fűszerek: paprikakrém
kevés csípős őrölt paprika
(Én worchester szószt is teszek bele, ízlés szerint, de ez elmaradhat).
Az Erdélyi hagymatokány elkészítési módja:
Elkészítésekor a hagymákat megtisztítjuk, felszeleteljük. Rádobjuk a forró zsiradékra, megszórjuk sóval, majd fűszerekkel és néhány percig pároljuk folytonosan kavargatva. Aláöntünk egy kevés vizet és fedő alatt puhára pároljuk. A végén hozzáadjuk a paradicsomot - vagy a paradicsomlevet. Valamennyi ideig együtt pároljuk, de arra vigyázzunk, hogy ne legyen túl leveses, tehát majdnem a zsírjára kell lesütni. Ha netán több a lé, merjünk le belőle, vagy szórjunk rá lisztet. Puliszkával a legfinomabb, de a puha, friss kenyér is megteszi. Télen forralt bor illik hozzá.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2018. ápr. 8. 06:09
Az erdélyi hagymatokány elkészítési módja és hozzávalói.