Ír pásztorpite recept

50 dkg darált marhahús
40 dkg csiperkegomba
80 dkg burgonya
5 dkg vaj
kebvés olaj
3 felkarikázott sárgarépa
1 fej vöröshagyma
2 teáskanál kakukkfű
feketebors, só
2 dl tejszín, kevés tej
Az Ír pásztorpite elkészítési módja:
Az apróra vágott hagymát az olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a sárgarépát, a húst. Pirítjuk, fűszerezzük, kevés vizet öntünk alá, végül hozzáadjuk a gombát. A burgonyát sós vízben megfőzzük, vajjal és kevés tejjel sűrű pürét készítünk. A raguhoz tejszínt adunk, felforraljuk, majd sütőtálba öntjük. A tetejére halmozzuk a burgonyapürét és előmelegített sütőben 180 fokon 20 percig sütjük.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2018. ápr. 5. 21:48
Az Ír pásztorpite elkészítési módja és hozzávalói.