Zöldséges burgonyaleves kolbásszal recept
75 perc
A Zöldséges burgonyaleves kolbásszal hozzávalói:
1 kg burgonya
2 evőkanál sertészsír (vagy olaj)
13 dkg bacon
10 dkg házi füstölt kolbász
1 nagy fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 kiskanál fűszerpaprika
1 evőkanál finom liszt
1 csokor petrezselyemzöld
1 szál zellerzöld
2 nagy szál sárgarépa
1 nagy szál petrezselyem
1 db zöldpaprika
1,8 liter víz
Ízlés szerint: só és őrölt fekete bors
A levesbetét: 50 dkg száraz tészta vagy galuska
A Zöldséges burgonyaleves kolbásszal elkészítési módja:
A vöröshagymát és a szalonnát kockára vágjuk, és kevés zsiradékon megpirítjuk a kolbásszal együtt. Ha már van egy kis színe, akkor az apróra fölvágott fokhagymát is hozzáadjuk. Megszórjuk egy púpos evőkanál liszttel, és az őrölt paprikával, és megkeverjük. Tetszés szerint földarabolt zöldségeket, a nagyobb kockára vágott burgonyát is hozzáadjuk. Fölöntjük vízzel, és fűszerezzük. Forrás után kb. 25 percig főzzük. Amikor már majdnem kész, akkor még levestésztával is gazdagítjuk, és készre főzzük.Galuskatésztával is nagyon finom. Szükség szerint a vizet pótoljuk.
Szabad tüzön bográcsban is főzhető
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2018. aug. 30. 07:31
A zöldséges burgonyaleves kolbásszal elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.