Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Pacalleves (pacal csorba) - ahogy én készítem recept

Pacalleves (pacal csorba) - ahogy én készítem recept


A Pacalleves (pacal csorba) - ahogy én készítem hozzávalói:
50 dkg konyhakész pacal
húsalaplé
1 db hagyma
5 gerezd fokhagyma
2 db közepes répa
1 db kisebb zellergumó
1/2 kápia paprika
2-3 db ecetes gogos
1 nagy pohár tejföl
2 tojás sárgája
1 ek liszt (elhagyható)
ecet, olaj
só, bors
leostyán, petrezselyemzöld


Pacalleves (pacal csorba) - ahogy én készítem

A Pacalleves (pacal csorba) - ahogy én készítem elkészítési módja:
A hagymát, répát, zellert, fokhagymát lereszeljük, olajban fedő alatt megpároljuk. Felöntjük az alaplével, fűszerezzük, beletesszük a pacalt, készrefőzzük. Mikor a pacal már jó félig megfőtt hozzáadjuk a csíkokra vágott kápiát és gogost. A tejfölt, tojássárgát, lisztet simára keverjük és besűrítjük vele a levest.

Ízlés szerint ecettel vagy citrommal savanyítjuk, tetejét apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk, erőspaprikával, puha kenyérrel tálaljuk.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A pacalleves (pacal csorba) - ahogy én készítem elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook