Erdélyi pacalleves (csorba) recept
60 perc
Az Erdélyi pacalleves (csorba) hozzávalói:
50 dkg konyhakesz pacal
husalaple (lehet kockabol is)
1 db hagyma
2 db kozepes repa
1 db zellergumo
5 gerezd fokhagyma
1 nagy pohar joghurt
1 nagy pohar tejfol
2 tojas sargaja
ecet
olaj
so
bors
petrezselyemzold
Az Erdélyi pacalleves (csorba) elkészítési módja:
A hagymat, repat, zellert, fokhagymat lereszeljuk, olajban fedo alatt megparoljuk. Felontjuk az alaplevel, fuszerezzuk, beletesszuk a pacalt, keszrefozzuk. A joghurtot, tejfolt, tojassargat simara keverjuk es besuritjuk vele a levest. Izles szerint ecettel savanyitjuk, tetejet aprora vagott petrezselyemmel megszorjuk.
Erospaprikaval talaljuk.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: gurzau.maria, 2009. dec. 15. 11:04
Az erdélyi pacalleves (csorba) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.