Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Erdélyi pacalleves (csorba) recept

Erdélyi pacalleves (csorba) recept

Elkészítési idő 60 perc

Az Erdélyi pacalleves (csorba) hozzávalói:
50 dkg konyhakesz pacal
husalaple (lehet kockabol is)
1 db hagyma
2 db kozepes repa
1 db zellergumo
5 gerezd fokhagyma
1 nagy pohar joghurt
1 nagy pohar tejfol
2 tojas sargaja
ecet
olaj
so
bors
petrezselyemzold


Az Erdélyi pacalleves (csorba) elkészítési módja:
A hagymat, repat, zellert, fokhagymat lereszeljuk, olajban fedo alatt megparoljuk. Felontjuk az alaplevel, fuszerezzuk, beletesszuk a pacalt, keszrefozzuk. A joghurtot, tejfolt, tojassargat simara keverjuk es besuritjuk vele a levest. Izles szerint ecettel savanyitjuk, tetejet aprora vagott petrezselyemmel megszorjuk.

Erospaprikaval talaljuk.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


Az erdélyi pacalleves (csorba) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook