Salátaleves púposrántottával recept
30 perc
A Salátaleves púposrántottával hozzávalói:
2 db nagy zold fejessalata
3 gerezd fokhagyma
5 dl tejszin vagy
1 l tej ( +keves liszt)
zoldkapor
etelizesito
ecet
A betethez:
5 db tojas
olaj
so
bors
A Salátaleves púposrántottával elkészítési módja:
Lobogo vizbe beledobjuk a felapritott salatat, fuszerezzuk majd besuritjuk tejszinnel ( ill. a tej felebol habarast, a masik reszet egyszeruen beleontjuk).Hagyjuk kihulni es mindenki a sajat szajize szerint savanyitja az ecettel. A betethez a tojasokat felverjuk, fuszerezzuk es lepenyszeruen mindket oldalat megsutjuk fedo alatt. Ha elkeszult nagyon apro kockakra vagva beledobjuk a levesbe (remekul be fog dagadni).
Legjobb este elkesziteni, hogy a masnapra osszerjenek az izek. Frissen nincs meg az a zamata, amitol kituno lesz.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: gurzau.maria, 2009. dec. 14. 10:26
A salátaleves púposrántottával elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.