Vinetta paszta ( padlizsánkrém) recept
20 perc
A Vinetta paszta ( padlizsánkrém) hozzávalói:
1 csomag telire eltett vinetta (sutve, puculva, pepesitve) kb. 80 dkg
1 nagy fej hagyma
so
A hazi majonezhez:
1 db fott tojas
1 nyers tojas sargaja
2 evokanal csipos mustar
3 dl olaj
A Vinetta paszta ( padlizsánkrém) elkészítési módja:
A fott tojas sargajat villaval osszetorom, hozzaadok 1 nyers tojassargat, a 2 ek mustart, majd aprankent az olajat. A vinettat talba rakom, megsozom (izles szerint), belereszelem a hagymat es a fott tojasfeherjet, vegul osszekeverem a majonezel. Hutoben pihentetem legalabb 1 orat, de akar azonnal is talalhato.
Puha kenyerrel vagy piritossal, szezontol fuggoen paradicsommal, paprikaval talaljuk.
Hidegtalak resze is lehet, pl. paradicsomkosarba toltve.
Kategória: Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei
A receptet beküldte: gurzau.maria, 2009. dec. 8. 13:21
A vinetta paszta ( padlizsánkrém) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.