Túrós pogácsa (vagy rúd) recept
80 perc
A Túrós pogácsa (vagy rúd) hozzávalói:
50 dkg liszt
50 dkg turo
50 dkg margarin
5 dkg eleszto
2 db tojassarga
2 csapott evokanal so
2 db tojas a keneshez
A Túrós pogácsa (vagy rúd) elkészítési módja:
Az egeszet osszegyurjuk, letakarva hutoben 20 percig pihentetjuk. Kinyujtjuk vekonyra, felet lekenjuk tojassal es rahatjuk a masik felet, majd ismeteljuk meg: kinyujt, felet leken, rahajt. Megegyszer kinyujtjuk, kb. ujnyi vastagsagura es kiszaggatjuk. Tetejet megkenjuk tojassal, 10 percet pihentetjuk, majd elomelegitett sutoben kozepes langon 20-30 perc alatt kisutjuk.
Oszinten, en nem pepecselek a szaggatassal, hanem az utolso nyujtas utan lekenem az egeszet tojassal, megszorom szezammaggal es felapritom kb. 10 cm-es rudakra.
Legalabb 3 nagy tepsi jon ki belole.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: gurzau.maria, 2009. nov. 26. 13:18
A túrós pogácsa (vagy rúd) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.