Erdélyi borsos-tepertős pogácsa. recept
70 perc
Az Erdélyi borsos-tepertős pogácsa. hozzávalói:
60 dkg
finom liszt
50 dkg
finomra ledarált tepertő
2 evőkanálnyi sertészsír
1 evőkanálnyi frissen tört fekete bors
1 csomag sütőpor
3 dl
tej
1 dl
tejföl
2 db
tojás
5 dkg
finom füstölt sajtreszelék
Az Erdélyi borsos-tepertős pogácsa. elkészítési módja:
A tepertőmasszával a felvert tojást a liszttel, tejjel tejföllel őrölt fekete borssal, a csomag sütőporral és ízlés szerinti sóval alaposan összedolgozzuk, majd kb. 1 - 1 és fél órán keresztül hűvös helyen pihentetjük. Kinyújtjuk 2 centiméter vastagságúra, a tetejét késsel bekockázzuk, majd kiszúrjuk pogácsaszaggatóval. Kizsírozott tepsibe rakjuk, a tetejét megkenjük a felvert tojással, megszórjuk a sajtreszelékkel és előmelegített sütőben készre sütjük.
Akkor jó, ha határozottan érezni lehet a csípős törött fekete bors ízét.Kiváló borkorcsolya.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2009. nov. 25. 17:26
Az erdélyi borsos-tepertős pogácsa. elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.