Torontáli fasírt sertéshússal recept
60 perc
A Torontáli fasírt sertéshússal hozzávalói:
80 dkg
darált sertéshús ( tarja, comb, lapocka)
2 db
száraz zsemle
1 nagy fej vöröshagyma
1 db
tojás
Ízlés szerint őrölt köménymag
őrölt fekete bors
l kiskanál morzsolt csombor
1 kiskanál morzsolt tárkony,1 evőkanálnyi édes-nemes fűszerpaprika
1 csokor petrezselyem zöldje
A kisütéshez: étolaj.
A Torontáli fasírt sertéshússal elkészítési módja:
A száraz zsemlét megáztatjuk, majd jól kinyomkodjuk.A sertéshúst kétszer is ledaráljuk, hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, a szétnyomkodott zsemléket, ízlés szerint a őrölt fűszerköményt, az őrölt borsot,sót. Szükség szerinti mennyiségben hozzátesszük a morzsolt csombort, tárkonyt, az édes-nemes fűszerpaprikát, az apróra vágott petrezselyemzöldet és az elkevert tojást is, majd az egészet alaposan összekeverjük. Hűvös helyen 20-25 percig pihentetjük, majd ujjnyi vastagságú hengereket formálunk a masszából, amit kb. 10-12 centiméteres hosszúságúra darabolunk és forró olajban ropogósra sütjük. Burgonyakrokettel, burgonyapürével, puliszkával és savanyú káposzta salátával kínáljuk.
Nyáron a morzsolt csombor (borsikafű) és tárkony helyett apróra vágott levélkéket is használhatunk.Általában birka és ürü húsból készítették, ünnepi alkalmakkor.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2009. nov. 23. 16:03
A torontáli fasírt sertéshússal elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.