Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Torontáli fasírt sertéshússal recept

Torontáli fasírt sertéshússal recept

Elkészítési idő 60 perc

A Torontáli fasírt sertéshússal hozzávalói:
80 dkg
darált sertéshús ( tarja, comb, lapocka)
2 db
száraz zsemle
1 nagy fej vöröshagyma
1 db
tojás
Ízlés szerint őrölt köménymag
őrölt fekete bors
l kiskanál morzsolt csombor
1 kiskanál morzsolt tárkony,1 evőkanálnyi édes-nemes fűszerpaprika
1 csokor petrezselyem zöldje
A kisütéshez: étolaj.


A Torontáli fasírt sertéshússal elkészítési módja:
A száraz zsemlét megáztatjuk, majd jól kinyomkodjuk.A sertéshúst kétszer is ledaráljuk, hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, a szétnyomkodott zsemléket, ízlés szerint a őrölt fűszerköményt, az őrölt borsot,sót. Szükség szerinti mennyiségben hozzátesszük a morzsolt csombort, tárkonyt, az édes-nemes fűszerpaprikát, az apróra vágott petrezselyemzöldet és az elkevert tojást is, majd az egészet alaposan összekeverjük. Hűvös helyen 20-25 percig pihentetjük, majd ujjnyi vastagságú hengereket formálunk a masszából, amit kb. 10-12 centiméteres hosszúságúra darabolunk és forró olajban ropogósra sütjük. Burgonyakrokettel, burgonyapürével, puliszkával és savanyú káposzta salátával kínáljuk.

Nyáron a morzsolt csombor (borsikafű) és tárkony helyett apróra vágott levélkéket is használhatunk.Általában birka és ürü húsból készítették, ünnepi alkalmakkor.


Kategória: Húsételek receptjei


A torontáli fasírt sertéshússal elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook