Krémes-túrós recept
60 perc
A Krémes-túrós hozzávalói:
Teszta:
20 dkg liszt
10 dkg cukor
5 dkg margarin (vagy vaj)
2 egesz tojas
1 csomag sutopor
Krem ( a gyorsabb valtozat):
20 dkg margarin (vagy vaj)
30 dkg cukor
50 dkg turo
20 dkg mazsola
vanilia esenc
A Krémes-túrós elkészítési módja:
A teszta hozzavaloit osszegyurjuk, vigyazva, hogy hidegek legyenek , majd hutoben pihentetjuk legalabb 3 orat. Kozben elkeszitjuk a kremet. A margarint kikavarjuk habosra, hozzaadjuk a cukrot, ujra kavaras, aprankent a vaniliaesenc, majd a turo es a mazsola. A tesztat kette osztjuk, kinyujtjuk es elomelegitett sutoben, kozepes langon megsutjuk, kb. 10 perc alatt. Mig a masodik lap sul, az elsot meglocsoljuk rumal, ratesszuk a kremet es lefedjuk a kozben elkeszult lappal, amit szinten rumal izesitunk. Alufoliaval betakarjuk es masnapig pihentetjuk. Porcukoral meghintve talaljuk.
A cukorbol lehet sporolni, igy jobban dominal a turo es a mazsola ize.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: gurzau.maria, 2009. nov. 25. 12:50
A krémes-túrós elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.