Rablóhús szabadtűzön (grillnyárs) recept
120 perc
A Rablóhús szabadtűzön (grillnyárs) hozzávalói:
1 kg serteshus
50 dkg fustolt szalonna
50 dkg hazikolbasz
1-1.5 kg koktelparadicsom
6 fej hagyma
6-7 db paprika
3-4 kisebb cukkini
A Rablóhús szabadtűzön (grillnyárs) elkészítési módja:
A serteshust apro (2x2-es) kockara vagom, bepacolom (fuszerek, olaj, szaraz vorosbor) es egy ejszakat lefedve a hutoben erlelem. A tobbi hozzavalot is ugyanakkorara szelem, kiveve a fustolt szalonnat, amit egesz vekony szeletekre. Nyarsra huzzuk oket, valtott sorrendben, ugy, hogy az elejen es a vegen mindig hus legyen. Parazs folott keszre sutjuk.
Nagyobb tarsasagban erdemes kesziteni, mig a fiuk rakjak a tuzet, a lanyok elkeszitik a nyarsakat. Lasd az adatlapomon.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: gurzau.maria, 2009. nov. 27. 13:52
A rablóhús szabadtűzön (grillnyárs) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.