Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Hortobágyi aprópecsenye recept

Hortobágyi aprópecsenye recept

Elkészítési idő 50 perc

A Hortobágyi aprópecsenye hozzávalói:
60 dkg sovány sertéshús
8 dkg zsír,1 nagy fej v.hagyma,1 kk.p.paprika,5 dkg.f.szalonna,5 dkg f.kolbász,5 dkg ecetes uborka,2 dl tejföl,só,2 ek.liszt.


A Hortobágyi aprópecsenye elkészítési módja:
A húst kis "érmécskékre" vágjuk,kiverjük,lisztbe forgatjuk,és egy kevés zsírban hirtelen átsütjük.Zsírjában zsemleszínűre pirítjuk az apróra vágott hagymát,meghintjük p.paprikával,elkeverjük,1-2 ek.vízzel felöntjük.A hússzeleteket sorjában lerakjuk,beborítjuk a vékony metéltre vágott szalonnával,ecetes uborkával és f.kolbásszal,és fedő alatt pároljuk.Szükség szerint mindig önthetünk alá egy kevés vizet.Ha a hús megpuhult,ráöntjük a tejfölt,és még egyszer felfőzzük.Közben ne kavargassuk,csak a lábost rázogassuk,hogy le ne égje az étel.


Kategória: Húsételek receptjei


A hortobágyi aprópecsenye elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook