Radóci csorba recept
A Radóci csorba hozzávalói:
1 egész csirke darabjaira szedve
3+1 db répa
1 nagy gogos (paradicsompaprika) vagy kaliforniai, esetleg húsosabb kápia
1 db petrezselyem, 1 db paszternák
1 kisebb zellezgumó, 1 nagy hagyma
3-4 gerezd fokhagyma
1 kisebb csokor petrezselyemzöld
só, szemes bors, 1-2 babérlevél
a sűrítéshez:
4 tojás sárgája, 4 ek tejföl, 2 ek liszt, 3-4 dl tej
A Radóci csorba elkészítési módja:
Úgy indul mint egy normál húsleves: A csirkét hideg vízben feltesszük főni. Lehabozzuk. Sózzuk, hozzáadjuk a szemes borsot és a babérlevelet. A zöldségeket megtisztítjuk, 1 répát és és 1/3 gogost félreteszünk, a többit nagy darabokra vágjuk, majd bezöldségeljük a levest. A félretett sárgarépát lereszelünk, a paprikát apró kockára vágjuk, együtt olajon megdinszteljük, felöntjük egy kevés vízzel, majd az egészet a leveshez keverjük. Mikor minden megfőtt, kiszedjük a húst (lefejtjük a csontról, széttépkedjük) és a zöldséget (felaprítjuk), a levet átszűrjük, mehetnek vissza a tűzre, besűrítjük, hozzáadjuk a paszírozott fokhagymát, még forraljuk 2-3 percig, kész. Egy nagyon krémes és gazdag levest kapunk.
Klasszikusan ecettel savanyítjuk és csípős paprikával tálaljuk.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: gurzau.maria, 2018. aug. 21. 10:32
A radóci csorba elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.