Alessandro krinolinos Frankfurti levese recept
60 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
Az Alessandro krinolinos Frankfurti levese hozzávalói:
1 fej kelkáposzta,
1 pár krinolin,
10 dkg húsos szalonna,
2 db vöröshagyma,
fél fej fokhagyma,
1 db csípós zöldpaprika,
2 db burgonya,
2 szál sárgarápa,
1 szál fehérrépa,
1 kanál sózott darált paprika édes,
2 dl tejföl,
3 kanál étolaj,
1 kanál sült sertészsír,
1 evőkanál teljes kiőrlésű búzaliszt,
2 teáskanál morzsolt majoránna,
2-3 babérlevél,
ízlés szerint só, őrölt színes bors, őrölt kömény, őrölt pirospaprika
Az Alessandro krinolinos Frankfurti levese elkészítési módja:
A zsiradékon megpirítjuk a felkockázott húsos szalonnát. Majd a felaprított hagymákat is hozzáadjuk és megdinsztelve klasszikus pörkölt alapot készítünk. Beleszeleteljük a zöldpaprikát és pár percig pirítjuk. Hozzáadjuk a darált paprikát és a fűszereket is az őrölt pirospaprika kivételével. Ezt követően beletesszük a felszeletelt répákat és a felkockázott burgonyákat is. Kevés pirítás után felöntjük kb. 2 liter vízzel, beletesszük a babérleveleket, és fedő alatt 15 percig főzzük. Eközben a kelkáposztát vékony csíkokra felszeleteljük és a leveshez adjuk. Újabb 15 perc főzés és belekockázhatjuk a krinolinokat is. 5 perc forralás után egy keverőtálban habverővel a tejfölt elkeverjük a liszttel és az őrölt pirospaprikával, majd felhígítjuk pár evőkanál forró lével és a leveshez adjuk. Pár percig forraljuk és már el is készült ez a tartalmas leves.
A krinolin helyett lehet bőrös virslit is beletenni. Ehhez a mennyiséghez legalább 4 párat.
Egész évben készíthető ez a különleges leves, ami nagy kedvencem.
Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2018. aug. 26. 22:50
Az alessandro krinolinos frankfurti levese elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.