Parasztos rántotta recept


12 db tojás
10 dkg füstölt szalonna
2 dkg disznózsír
2 nagyobb fej vöröshagyma
Ízlés szerint: só
őrölt bors
fűszerpaprika..
A Parasztos rántotta elkészítési módja:
A rántottához csak disznózsírt használjunk, mert úgy az igazi A tojásokat tálba ütjük és felverjük. A vöröshagymákat megtisztítjuk és vékonyan felkarikázzuk. A szalonnát a forró disznózsírban kisütjük és a tepertőt kiszedjük. a visszamaradó forró zsírban a vöröshagymát kevés sóval meghintve aranysárgára megpirítjuk, majd a szalonna tepertőt is rátesszük, összekeverjük és ráöntjük a felvert tojásokat. Forrón tálaljuk, meghintve őrölt borssal, pirospaprikával. Puha kenyérrel és hozzá illő savanyúsággal laktató reggeli
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2018. szept. 3. 06:01
A parasztos rántotta elkészítési módja és hozzávalói.