Erdélyi lucskos káposztaleves recept
60 perc
Az Erdélyi lucskos káposztaleves hozzávalói:
1 kg fejes káposzta
20 dkg vöröshagyma
50 dkg füstölt tarja
1-1 evőkanál őrölt fűszerpaprika és morzsolt borsikafű (csombor)
1 kiskanál fűszerkömény,
3 dl tejföl
olaj (vagy disznózsír)
2 evőkanál finomliszt
Ízlés szerint: őrölt fekete bors és só.
Az Erdélyi lucskos káposztaleves elkészítési módja:
A forró zsiradékon megfuttatjuk a köményt, amíg az jól kipattogzik. Ezután az apró kockára vágott vöröshagymát üvegesre dinszteljük, megszórjuk a fűszerpaprikával, elkeverjük, és felöntjük másfél liternyi vízzel, majd kevés sóval ízesítjük, de ügyeljünk arra, hogy a füstölt tarja is sós! Hozzáadjuk a falatnyi darabokra vágott húst, és lefedve főzzük 30-45 percig, illetve addig, amíg a hús majdnem puha lesz. A káposztát négy felé vágjuk. A torzsáját is kivágva a káposzta negyedeket kettévágjuk, majd ujjnyi vastagságú csíkokra szabdaljuk és a húshoz rakjuk. Hozzáadjuk a csombort, és még tovább főzzük lefedve mintegy 20 percig, vagyis addig, amíg a káposzta is megpuhul. A lisztet simára keverjük a tejföllel és az ételbe öntjük, vele besűrítjük, Sóval, borssal ízesítjük, átkeverjük, felrottyantjuk és tálaljuk.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2018. szept. 5. 05:46
Az erdélyi lucskos káposztaleves elkészítési módja és hozzávalói.