Tejfölös krumpli leves zellerrel recept
A Tejfölös krumpli leves zellerrel hozzávalói:0.5 kg burgonya
1 db vöröshagyma
1 dl tejföl
1 gerezd fokhagyma
só
bors
babérlevél
vegeta
zellerzöld
pirospaprika
liszt
olaj
A Tejfölös krumpli leves zellerrel elkészítési módja:
A burgonyát meghámozzuk ,kockára vágjuk.Annyi vízben feltesszük főni ami bőven ellepi.Hozzáadjuk a babérlevelet.Ha megfőtt magyaros rántással berántjuk. Rántás:A finomra vágott vöröshagymát,fokhagymát kevés olajon megdinszteljük,megszórjuk liszttel,megpirítjuk,majd a tűzről levéve hozzáadjuk a piros fűszerpaprikát .Kevés hideg vizet adunk hozzá és a levesbe öntjük.Sózzuk,borsozzuk ,a vegetát is hozzáadjuk.Kiforraljuk.A zellerzöldet apróra vágva adjuk hozzá. A levesből keveset adunk a tejfölhöz,jól kikeverjük és így adjuk a leveshez.Ezután már forralni nem szabad.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: ronka, 2018. szept. 2. 23:35
A tejfölös krumpli leves zellerrel elkészítési módja és hozzávalói.