Korpapogácsa recept
A Korpapogácsa hozzávalói:5 dkg élesztő
1 dl tej
15 dkg korpa
15 dkg tönkölyliszt
10 dkg margarin
20 dkg tehéntúró
2 dl tejföl
8 dkg reszelt sajt
só
A Korpapogácsa elkészítési módja:
Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk. A korpát, a lisztet összemorzsoljuk a margarinnal. Hozzáadjuk a túrót, a tejfölt, a megkelt élesztőt. Ízlés szerint sózzuk, s jól összedolgozzuk. 50-60 percnyi pihentetés után fél cm vastagra nyújtjuk, majd 3 rétegre hajtjuk. Kiszaggatjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. A tetejüket langyos tejjel megkenjük, rászórjuk a sajtot. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: syria, 2018. szept. 29. 22:59
A korpapogácsa elkészítési módja és hozzávalói.