Káposztás béles recept
45 perc
A Káposztás béles hozzávalói:
TÉSZTÁHOZ: 750 g liszt 250 g zsír 3 dl tejföl (20%) 2 dkg só 2 db tojás 1 tojás a teteje megkenéséhez
TÖLTELÉK: 1.2 kg káposzta 6 dkg só
A Káposztás béles elkészítési módja:
A káposztát (vastag lyukú sajtreszelőn) lereszeljük, hozzáadjuk a sót, elkeverjük, és kb. 20 percig állni hagyjuk. 20 perc múlva kicsavarjuk a sóból, és az olajon megpirítjuk (már nem sózzuk), közben folyamatosan kevergetjük, és ezalatt adjuk hozzá a borsot is. Aranybarnára pirítjuk. Megvárjuk, míg kihűl. Ezután hozzálátunk a tészta elkészítéséhez. A tésztához szükséges anyagokat összegyúrjuk, majd 0,5 cm vastagra sodrófával kinyújtjuk. Félbevágjuk és 2 db bucit formázunk. Az egyik bucit (majd a másikat is) ismét 0,5 cm vastagra kinyújtjuk. A megpirult és kihűlt káposzta felét egyenletesen elosztjuk a tésztán (mindenhova jusson). Ezután (a szélétől a közepe felé haladva) hajtunk egy kb. 5 cm-es csíkot, ezután egy kicsit vastagabbat hajtunk, és egy kicsit lelapítjuk (nem összenyomjuk),és hajtunk még egyet (kb. a kinyújtott buci közepénél járunk). Levágjuk és az így kapott csíkot feldaraboljuk, majd a tepsibe tesszük. Egy buciból 2 csík lesz, ez megy egy tepsibe. Sütés előtt a tetejét tojássárgájával lekenjük. Kb. 20-30 perc alatt készre sül.
4 személyre
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: 45ba38a594, 2018. szept. 29. 18:36
A káposztás béles elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.